Vi använder cookies. Läs mer om vår syn på sekretess.
Snabbare internet än dina grannar

BRF/Fastighetsägare

Sveriges snabbaste internet!

10 000 Mbit/s

i varje hushåll för högst 298 kr/mån eller lägre om ni är fler!

Startavgift tillkommer för ej fiberanslutna fastigheter.
Priset är högst 298 kr/månaden i Stockholm, Malmö och Göteborg. Vid fler än 50 hushåll kan priset ofta vara betydligt lägre. För din prislapp, kontakta oss via formuläret nedan.

 

Bor du i en villa? Beställ här! >>>

Bor du i en lägenhet? Beställ här! >>>

Alla kan få höghastighetsfiber
till sin lägenhet!

Håll hela familjen uppkopplad, gejma med närmast obefintlig ping, streama hur mycket film som helst och skicka tunga filer helt ohämmat. Vi lovar att du aldrig vill ha lägre hastighet igen!

Alla kan få fiber! Enskilda lägenheter eller hela fastigheten/BRF:en!

Sveriges snabbaste bredband för privathushåll!

Obegränsad data - streama hämningslöst!

I dagsläget kan Bahnhof erbjuda hastigheten 10 Gbit/s till lägenhetsinnehavare i Stockholm som är anslutna till Stokabs fibernät, villaägare, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och företag. 10 Gbit/s är den nya standarden och vi fortsätter att jobba för att alla våra kunder i hela Sverige ska ha tillgång till Bahnhofs snabba bredband.

 

Kontakt: BRF/Fastighetsägare

Kontakta oss om du vill veta mer om vår bredbandstjänst och/eller installation av fiber eller om du behöver råd och hjälp.

4 tips till dig som ska välja bredband till BRF

Vissa kommunikationsoperatörers erbjudande kanske låter jättebra (”vi bekostar fastighetsnätet, och ni kan välja vilken bredbandsleverantör ni vill”), men mycket kan döljas i det finstilta. Prisskillnaderna kan bli stora om man slår ut det på antalet lägenheter, och framför allt om man räknar i förhållande till år. 

Nyttjanderätt. Undersök hur det ligger till med nyttjanderätten. Det finns leverantörer som
låser in sina kunder med avtalsklausuler som gör att ingen annan leverantör får komma i närheten av befintliga installationer i fastigheten på 15 år. Oavsett hur missnöjda ni är.
Bindningstid. Undersök hur det ligger till med bindningstiden. Bahnhof slopar till exempel bindningstiden helt.
Räkna. Ta in offerter och räkna på slutpriset per lägenhet i förhållande till avtalstid.
Mellanhand/kommunikationsoperatör. Agerar leverantören som mellanhand? Det är en mycket onödig utgift som föreningen aldrig kommer att få tillbaka. I riktiga skräckexempel kan det skilja över 50%. Vad är en kommunikationsoperatör då? Det är en samordnare av olika tjänsteleverantörer, man kan säga att om du är ute i skogen och plockar blåbär, får du blåbären från en direktleverantör (blåbärsriset), medan de bär du köper i butik är förmedlade via kommunikationsoperatören (butiken).  
 

Installation av fiber till hela fastigheten

BRF-anslutning

1. Kabelstråk i gatan ansluts till fastigheten. Grävning och inblåsning av fiber sker från anslutningspunkten till tomtgränsen.

2.  Överlämningspunkten (ODF:en) placeras ut i fastigheten; den är förbindelsen mellan fastighetsnätet & anslutningspunkten.

3. Lägenhetsnätet sätts upp invid ytterdörren för lägenheten, därefter monteras nätverksuttag.

4. Med nätverksuttagen installerade, fastighetsnätet igång och sammankopplat med anslutningspunkten är det bara att köra!


Installation av fiber till enskild lägenhet

1. Första etappen: Installatören kontaktar fastighetsägaren eller annan utsedd person för att boka tid för förberedande arbeten, kabeldragning och anslutning av kabel. 

2.  Andra etappen: Installatören kontaktar lägenhetsinnehavaren för installation av konverter i lägenheten.

3. Konvertern placeras vanligen nära ett eluttag vid ytterdörren för lägenheten och därefter monteras nätverksuttag.

4. Med nätverksuttagen installerade, fastighetsnätet igång och sammankopplat med anslutningspunkten är det bara att köra!