Northern Light

Bahnhof har nu genomfört den största kvalitetsinvesteringen för bredband i bolagets historia. Med vårt nya bredbandsnätverk Northern Light skickar vi 100 Gbit per sekund genom Sverige med ökad kapacitet och minskad latens. Följ med oss in i framtiden och upplev bredband i expressfart!

Bahnhofs verktygsbilar har i över ett års tid rullat hundratals mil, packade med fibertvättar av olika modeller, ljusmätare, multimeter för 48-volts spänning, ett stort antal kablar av olika dimensioner både för spänning och fiber, OTDR-mätare (optical time-domain reflectometer) och handgjorda kopparbleck för de stora routrarna...

...och förstås ett mikroskop för att undersöka om fibern är tvättad ordentligt vid kontaktytorna.

Vårt hårda arbete har resulterat i det hypermoderna och konkurrenskraftiga fibernätverket Northern Light. Nätverket rymmer alla våra kunders trafik och ersätter helt vårt gamla och traditionellt uppbyggda telekomnät, Nordic Fiber Ring. Bahnhofs internettrafik tar därmed helt nya vägar genom landet vilket innebär kraftiga kapacitetsökningar. 

 Du som redan är kund är automatiskt uppgraderad!

Med vårt sofistikerade nätverk färdas datatrafiken snabbare, smidigare och mer direkt, utan omvägar eller avbrott. I dagsläget innebär det en hastighet på 100 Gbit per sekund. Denna hastighet planerar vi sedan att gradvis utöka i takt med framtidens höjda krav på bredbandskapacitet. Detta gör Nordic Light till ett robust och flexibelt bredbandsnätverk som både kan möta dagens och framtidens behov.

Investering: ca 100 miljoner kronor.

Fullständigt namn: Northern Light 17, förkortat NL17. 

Vi erbjuder Northern Light:

För privatpersoner, både via stadsnät och som Villafiber.
 
För företag, se offert nedan:
 

Ring oss på 010-510 00 00 eller mejla sales@bahnhof.net