Glömt lösenord/kundnummer? Klicka här för att beställa ett nytt!

Vi använder cookies. Läs mer om vår syn på sekretess.
 
"Lajka – Kista Space Station" Serverhall
Öppnade:
 mars 2013
Antal personer: 1-2 st
Adress: Kista
Telefon, företagskunder: 010-510 00 00
E-post, företagskunder: sales@bahnhof.net
 
 

Bahnhofs datacenter i Kista Science City påminner om en rymbdas. Designen är inspirerad av science fiction och när dörrarna öppnas med hjälp av tryckluft låter det: "pssh".

Är det här verkligen en serverhall? Den måste vara unik i sitt slag?
– Den här serverhallen är speciell. Den är skalbar och har idag två moduler som fungerar som både kontor och serverhall. Varje modul har plats för 35 serverrack. De rymliga modulerna skyddas av skottsäkra stålplåtar som vanligtvis används i militära fordon, berättar Jon Karlung, vd Bahnhof.

För att få det så rymdautetiskt som möjligt har Bahnhof samarbetat med Per Lindstrand som har designat och byggt förtältet till anläggningen. Per Lindstrand har tidigare arbetat med fallskärmarna till ESAs Mars-landare Beagle 2.

Runt hela anläggningen är det som ett rött marslandskap. Det är importerad, rödaktig Scoria-lava från Island som bidrar med den känslan.

Får man komma förbi på kaffe?
- Lajka är bara till för våra företagskunder. Men vill man hyra in sig är man förstås välkommen att höra av sig för att få en visning, hälsar Kristian Thorin, datahallsansvarig för drift och underhåll.