Glömt lösenord/kundnummer? Klicka här för att beställa ett nytt!

Vi använder cookies. Läs mer om vår syn på sekretess.
 

Därför väljer vi Bahnhof!


Här får våra företagskunder komma till tals med sin egen kundberättelse. De har haft olika förutsättningar och krav på oss som internetoperatör, både tekniska och etiska.

 

 

Webhallen krävde snabbt och stabilt bredband

Vi är inne i en expansiv fas och när vi skrivit kontrakt på en ny butiksyta vill vi givetvis öppna så fort som möjligt. Då behövs ett snabbt och stabilt bredband eftersom vi kör både kassasystem, lagerstatus och produktspecifikationer via nätet. Det är med andra ord helt kritiskt att anslutningen fungerar.

Expressleverans av bredband

Vi kom i kontakt med Bahnhof när vi skulle öppna butik i Västerås. Bahnhof kunde fixa fram snabba prisuppgifter och gav besked om tidsåtgång. Från konkurrenterna fick vi höra att en ”expressleverans” skulle ta fyra veckor. Med Bahnhof var linan uppe på 9 arbetsdagar – imponerande snabbt.

I samma veva bestämde vi oss för att byta till Bahnhof som internetleverantör i samtliga Webhallens butiker. Varje butik får 100 Mbit/s primärlina plus backup. Med den omfattningen på affären kunde vi göra en bra deal.

Hög teknisk kompetens

Vi har hela tiden fått bra svar på våra frågor, så det märks att Bahnhofs tekniker vet
vad de pratar om. Enda problemet hittills var ett krångel med anslutningen till ett stadsnät, men då visade det sig att felet låg hos just stadsnätet. Det bästa är om man kan köra fiber från Bahnhof hela vägen fram utan mellanhänder.

webhallen.se

 

Med Bahnhofs hjälp kan vi bygga ett hållbart och integrerat Sverige! 

Stabilt och säkert

I Bahnhof har Vivere-koncernen äntligen hittat den internetleverantör som på ett tillfredställande sätt tillser att vi har en säker och stabil internetförbindelse, med full integritet, till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Med den trygga vetskapen om att nätet alltid är störningsfritt samt att datatrafiken är skyddat från alla typer av intrång kan Vivere fokusera till 100 % på det framtidsavgörande arbetet med att bygga miljövänliga och socialt hållbara bostäder, och på detta sätt effektivt förbättra både miljön och integrationen in i det svenska samhället. 

Miljömässigt och socialt ansvarstagande

Att bygga naturligt hälsosamma och miljövänliga bostäder i trä, med låg energiförbrukning, bidrar till minskade växthusgaser vilket leder till en långsiktigt hållbar livsmiljö för både dagens och framtidens generationer, både på lokal och global nivå.

Hälsosamma, genomtänkta och harmoniska bostäder leder till ökat välbefinnande för de boende och ger dem stärkt hälsa och självförtroende att påverka sina liv och nå sina mål, både på kort och lång sikt.

För Vivere är detta sociala och miljömässiga ansvarstagande en absolut grundförutsättning och en kraftfull drivkraft för koncernens verksamhet och det är mycket glädjande att Vivere i denna strävan hittat en utmärkt samarbetspartner i Bahnhof, som djupgående delar våra värderingar.

Vi rekommenderar Bahnhof

Bahnhof är den trygga och socialt ansvarstagande leverantör som Vivere-koncernen letat efter och tack vare marknadens högsta integritetspolicy, med fullständigt skydd från insyn, och bra kundsupport genom vilken frågor besvaras snabbt och på ett tillmötesgående sätt, så är det högst tillfredställande att vara kund hos Bahnhof. Vivere-koncernen kan därför varmt rekommendera Bahnhof som internetleverantör.

vivere.se

 

TUIs datasystem värmer hus

När en besökare surfar på TUI hemsida ger det upphov till värme i servrarna som driver hela datasystemet. Tack vare ett samarbete med Bahnhof och Fortum Värme kan hettan återvinnas i form av varmvatten till hushållen.

Att resa ger oss möjlighet att upptäcka världen, möta nya människor och uppleva nya platser och kulturer. Samtidigt som allt fler reser ökar dock påverkan på den globala miljön, länderna vi reser till och människorna som bor där.

– Vi har länge arbetat målmedvetet med miljöfrågor. Efter att successivt ha minskat andelen egna servrar driftas nu huvuddelen av vårt datasystem från externa serverhallar,  säger Björn Molander på Digital Transformation - System Development för TUI.

Serverhallar som tar tillvara på spillvärmen

I princip samtliga serverhallar i världen vädrar ut sin spillvärme utan att den kommer till nytta. Ett undantag är Bahnhof. 

Rent tekniskt innebär samarbetet att Fortum skickar in ett rör med kallvatten till Bahnhof. Vattnet värms upp i serverhallen via värmeväxlare och återvänder till fjärrvärmenätet.

Hushållen får varmvatten till kranar och element. Miljön skonas eftersom manövern innebär en stor besparing totalt sett: varmvatten till kranar och element behövs ju alltid, särskilt i Sverige.

Hårda krav på miljöansvar

TUI har hårda krav på sina leverantörer att kontinuerligt arbeta med energibesparande åtgärder. Därför var det logiskt att välja Bahnhofs centrala hallar.

– TUI tar frågor som berör miljö och socialt ansvar på största allvar. Det är inte bara globalt viktiga frågor, utan även en förutsättning för att reseindustrin ska kunna fortsätta att utvecklas positivt, säger Björn Molander.

Bahnhofs vd Jon Karlung kommenterar:

– Elförsörjningen i Bahnhofs datacenter kommer endast från vattenkraft. Men även den stora hettan som datorerna genererar måste behandlas som en resurs. Först då blir en serverhall klimatvänlig på riktigt. Vi är mycket stolta över projektet, och vi är glada att TUI ligger i framkant och följer med på resan. Exempelvis det här som pågår i Norrland är ju ett gigantiskt missförstånd, att man bygger stora resverhallar där det är kallt, och tror att det är klimatsmart. Men det är slöseri med el, eftersom värmen bara går rakt ut i atmosfären. 

tui.se

 


 

Advisa behöver hög tillgänglighet och stabilitet för finansiella tjänster

Advisas kunder ställer höga krav på tillgänglighet och snabb respons när det kommer till att sänka räntan på sina lån. Därför är stabilitet helt avgörande för oss. I själva verket är vår verksamhet beroende av ett snabbt och stabilt bredband eftersom vi kör alla vår system via nätet, vilket gör det kritiskt att anslutningen alltid fungerar.

Viktigt med en leverantör som hittar smarta lösningar

Vi kom i kontakt med Bahnhof när vi gjorde en större upphandling av bredbandstjänster, med flera leverantörer inblandade. Bahnhof var den absolut mest kundfokuserade och lösningsorienterade leverantören som vi träffade, något som också bevisades av att linan sedan var igång på rekordkort tid. Även när vi skulle flytta kontor hjälpte Bahnhof oss att säkerställa att flytten gick smidigt och utan några avbrott.

Vi har alltid fått hög servicenivå, och det är tydligt att Bahnhofs tekniker kan sina grejer. Vi ser fram emot att fortsätta använda Bahnhofs tjänster under lång tid framöver.

advisa.se


 

Redundans och ansvar avgörande för Consector

Pontus Holgersson VD på Låneförmedlaren Consector om valet av Bahnhof som leverantör:

Varför valde vi Bahnhof bland alla olika alternativ som finns?

Det var inte en sak som Bahnhof kunde erbjuda som gjorde att vi valde dem, utan helheten, även om vissa saker givetvis vägde tyngre än andra. Den helhetslösning som Bahnhof erbjuder gör att vi känner oss väldigt trygga med dem. Vi känner oss säkra på att de snabbt kan lösa eventuella fel som skulle kunna komma längs med vägen.

Consectors tjänster ska alltid vara tillgängliga...

För oss är det viktigt att våra tjänster alltid finns tillgängliga för våra kunder. Bahnhof erbjuder här en väldigt bra säkerhet, där deras system har en mycket stor redundans. Våra kunder kräver, med rätta, att våra tjänster ska finnas tillgängliga på nätet närhelst de behöver dem. Om tjänsterna inte gör det så kommer de att bli missnöjda med oss. Denna stabilitet är ett av de viktigaste skälen till att vi valde Bahnhof.

...även vid flytt av servrar

Bahnhof är också mycket flexibla vid flytt, vilket när det behövs kan vara mycket viktigt. Samtidigt som man är flexibla så är man också leveranssäkra: Bahnhof håller helt enkelt vad man lovar, och tar fullt ansvar. Det ger oss en trygghet som gör att vi kan fokusera på det som är vår kärnverksamhet. Bahnhof fokuserar på att hålla våra system online och tillgängliga, och ser till att saker och ting fungerar, medan vi fokuserar på att erbjuda en bra lånetjänst till våra kunder.

Slutligen så vägde Bahnhofs kundtjänst tungt för oss. För oavsett leverantör så kommer problem att uppstå förr eller senare; det är oundvikligt. Vid sådana tillfällen är Bahnhofs kundtjänst alltid mycket snabb med återkoppling och gör sitt absolut bästa för att hjälpa oss. Uppstår problem som inte kan lösas utan att vi kontaktar Bahnhof så kan vi räkna med att deras kundtjänst kommer att agera snabbt och göra sitt yttersta för att hjälpa oss. 

consector.se


 

Wasabi Web garanterar sina kunders säkerhet genom Bahnhof

När webbyrån Wasabi Web stod inför valet av att anlita en server- och internetleverantör ställde man naturligtvis höga krav när det gällde ett flertal aspekter. Som producent av webb för kunder av alla typer av storlekar sökte man en samarbetspartner som kunde garantera en solid och pålitlig serverlösning som fungerar i alla lägen. Men framförallt behövde man en leverantör som inte kompromissar med kundernas och den egna säkerhetsnivån. 

Fokus på kundernas integritet och aktivit arbete mot dataintrång

Sökandet tog inte lång tid - Bahnhof visade från början att deras tjänster uppfyllde alla Wasabi Webs behov, och lite därtill. Eftersom Bahnhof lägger stor vikt vid att till varje pris just skydda sina kunders integritet, upprätta system som minimerar risken för intrång samt säkerställer att känslig data och information aldrig går förlorad så var valet i slutändan enkelt. Ett skyddsnät utan maskor som går i linje med det ansvar som ingår när webbyrån sköter tillsynen av en nyproducerad webbsida.

Wasabi Webs VD Andreas Glimbrant kommenterar: 

- Vi valde Bahnhof då vi samtycker med deras sätt att se på internet och drift av servrar. Det ska vara enkelt, prisvärt och säkert. För oss är det även viktigt att våra leverantörer inte säljer eller lämnar ut uppgifter om våra kunder. Där passar Bahnhof som partner då de lägger stor vikt vid integritet. De kunder vi jobbar med är väldigt noga med säkerhet och det är därför vi vill ha drift och bredband i världsklass för att kunna hantera ärenden på snabbast möjliga sätt. 

Säker och pålitlig bredbandsuppkoppling till kontoret

Wasabi Web hade under en period problem med en opålitlig bredbandsuppkoppling på sitt huvudkontor som skapade onödigt huvudbry och påverkade arbetsprocessen negativt. Med Bahnhofs problemfria drift och leverans av serverkapacitet i kärt minne bad man därför företaget att implementera en skräddarsydd bredbandslösning. Bahnhofs dedikerade anslutning garanterar numera att verksamheten rullar som den ska och säkrar företaget från externa hot.

wasabiweb.se


 

 


 

Virtualroad.org behövde extremt säker serverplats

VirtualRoad.org agerar som en ”digital livvakt” och skyddar olika organisationer runtom i världen som arbetar och lever under dödshot. Vi bistår med teknik och expertis som skyddar obekväma röster i diktaturer och andra länder med förföljelse av oliktänkande.

Klienternas säkerhet är livsavgörande

Våra klienter är ständigt måltavlor för cyberattacker, ett orättvist krig där legitima regeringar och myndigheter ger sig på små oberoende nyhetsgrupper med knappa medel att försvara sig.

På grund av vårt arbetes natur, behöver vi en extremt säker plats för våra servrar. Alla operatörer har naturligtvis en integritetspolicy som ser bra ut i teorin. Men handlingar väger tyngre än ord.

Bahnhof har en historik av att motsätta sig att lämna ut kundernas data utan domstolsbeslut. Den historiken är så nära en garanti man kan komma. Om säkerhetspolisen från ett främmande land hör av sig till Bahnhof, så vet vi att de inte kommer att ge dem tillträde till våra servrar utan vår vetskap och giltiga bevis om brott. För oss handlar den garantin om liv eller död. 

Skyddar oppositionella röster i över 20 länder

Idag skyddar vi skribenter och oppositionella röster på över 50 mediala plattformar från 20 länder, exempelvis Azerbadjan, Rwanda, Zambia, Nigeria, Sri Lanka och Burma. Genom att använda Bahnhofs P2P-tjänst får vi en säkrad anslutning till deras serverhall, isolerad från den digitala omgivningen. Det är centralt för oss att ha så få aktörer inblandade som möjligt. Vi valde Bahnhof på grund av bolagets tydliga ställningstaganden i frågor om yttrandefrihet. Vi är kunder sedan tre år och har just förlängt vårt kontakt i ytterligare tre år. Så länge det finns regimer som försöker tysta alternativa röster, så behövs VirtualRoad.org.

VirtualRoad.org är ett icke-kommersiellt projekt som drivs av stiftelsen Qurium Foundation.

qurium.org