Glömt lösenord/kundnummer? Klicka här för att beställa ett nytt!

Vi använder cookies. Läs mer om vår syn på sekretess.

Netflix väljer Bahnhof som nätleverantör

Publicerad 2012-12-21 09:01

Den amerikanska filmjätten Netflix väljer Bahnhof som leverantör av höghastighetsförbindelser inom Norden. Bahnhofs fibernät, Bahnhof Carrier Network, knyter ihop städer inom Netflix distributionsområde.

På Netflix egen blogg offentliggör företaget en omfattande trafikmätning där flera av de största nätägarna i Sverige och Norden ingår.

– Det är förstås väldigt smickrande för oss att vi hamnar i det...

Visa mer

Nytt monopol stryper de öppna näten

Publicerad 2012-11-22 09:01

Under många år har Bahnhof verkat för fri konkurrens i de hundratals stadsnät som finns runt om i Sverige. Nu plockar de telejättar som driver näten upp samma monopoltanke som var rådande under 90-talet.
Det innebär extrema prisökningar för alla stadsnätskunder.
Nu sjösätter Bahnhof en organisation för att få bukt med nätägarnas nya monopoltaktik.

I dag finns det ett par hundra stadsnät i Sverige, nät som används av...

Visa mer

Delårsrapport 3 - 2012

Publicerad 2012-10-23 09:00

Kvartal 3, 2012 i sammandrag Omsättningen uppgick till: 98,6 Mkr
Rörelseresultatet: 16,2 Mkr (EBIT)
Resultatet efter skatt uppgick till: 12,1 Mkr
EBITDA för kvartalet: 20,1 Mkr 
Kommentarer i korthet Det tredje kvartalet år 2012 är det bästa i bolagets 18 åriga historia. Aldrig tidigare har Bahnhof visat bättre siffror. Tillväxten ökar, men det som särskilt utmärker sig är ett fantastiskt bra rörelseresultat.

Visa mer

Bahnhof öppnar för fri konkurrens

Publicerad 2012-10-09 12:00

Det finns ingen självklarhet i att ett driftbolag ska ha monopol på bredbandstjänster ens inom samma datacenter. När Bahnhofs datacenter Thule slår upp portarna i dag kan vem som helst sälja nätkapacitet till vem som helst, även mellan företag i samma anläggning. I dag råder det i princip monopol för datacenterkunder. Där man köper,eller abonnerar på, serverplatser är man också hänvisad till att köpa nätkapacitet av samma bolag som...

Visa mer

Bahnhof Portugal fortsätter rekrytera

Publicerad 2012-09-07 16:29

Bahnhof Unipessoal, koncernens portugisiska bolag, stärker ledningsgruppen med ytterligare en person. Joakim Ramtzén tillträder som försäljnings- och marknadschef. – Nu är bolagsledningen komplett, säger Johnny Aspman, vd för Bahnhof Unipessoal. Joakim Ramtzén kommer närmast från en befattning som tillförordnad vd på OpenNet, där han var anställd tills bolaget köptes upp av Telenor.

– Nu är ledningsgruppen komplett. Vi har gått...

Visa mer