Glömt lösenord/kundnummer? Klicka här för att beställa ett nytt!

Vi använder cookies. Läs mer om vår syn på sekretess.

Kammarrätten ger Bahnhof rätt mot PTS

Publicerad 2014-12-19 10:32

Kammarrätten slår fast att den omtalade rättsutredning som finns på Post- och telestyrelsen är en allmän handling. Det betyder att internetoperatören Bahnhof nu har rätt att få ut dokumentet – som tidigare hållits hemligt.

– Det här är en seger för öppenheten, säger Bahnhofs vd Jon Karlung.

Visa mer

Bahnhof tecknar avtal värt 1,7M med telekombolag

Publicerad 2014-12-03 14:02

Bahnhof har tecknat avtal med en svensk teleoperatör om fortsatt samarbete gällande datakommunikation. Avtalet är värt 1,7 miljoner och sträcker sig över 3 år. På kundens önskemål håller Bahnhof alla detaljer i avtalet under sekretess.

– Den här typen av uppgörelser är inte ovanliga. Vi har flera konkurrenter som regelbundet köper kapacitet i vårt kraftfulla IP-nät, kommenterar Bahnhofs vd Jon Karlung.

Visa mer

Swedish Match och Adssets väljer Bahnhofs klimatsmarta IT-tjänster

Publicerad 2014-11-28 10:45

Bahnhof har nyligen tecknat två större avtal med Swedish Match respektive Adssets, som båda därmed tar plats i världens mest klimatsmarta serverhallar.

Båda avtalen har en löptid på 3 år.

Visa mer

Bahnhof aktiverar ”plan B”: erbjuder fri anonymisering

Publicerad 2014-11-16 06:00

En vecka återstår innan Post- och telestyrelsen kräver vite på fem miljoner kronor från Bahnhof, eftersom bolaget ännu inte börjat lagra kundernas datatrafik.

Därför väljer Bahnhof att aktivera ”plan B”. Datalagringen kommer att startas den 24 november 2014, men samtidigt erbjuder Bahnhof alla kunder kostnadsfritt en anonymiseringstjänst (VPN), som gör datalagringen meningslös.

– EU-domstolen har slagit fast att det är en mänsklig rättighet att slippa få sin datatrafik lagrad. Vi tror att tiden är mogen för VPN-tjänster att bli folkliga, säger Jon Karlung, vd, Bahnhof.

Visa mer

Bahnhof tar hem strategisk miljonorder för Malmö stad

Publicerad 2014-11-11 11:56

Bahnhofs nya datacenter ”Sparven” i centrala Malmö har precis öppnat. Nu tar bolaget hem en strategiskt viktig miljonorder med Malmö stad som beställare.

Avtalet löper över 8 år och ordervärdet är över 6 Mkr exklusive möjliga utökningar över tid.

Visa mer