Glömt lösenord/kundnummer? Klicka här för att beställa ett nytt!

Vi använder cookies. Läs mer om vår syn på sekretess.

LEDIG TJÄNST: Nätchef / Creative Head of Network Design i Stockholm

Publicerad 2020-03-11 14:36

 

Vill du vara med och revolutionera operatörsvärlden?

Bahnhof är idag en av Sveriges stora nätoperatörer. Vi förenar det stora företagets tekniska och ekonomiska muskler, med det lilla bolagets själ. Vi vill alltid utmana gamla sanningar, och vi söker det som går utanför den traditionella operatörsrollen.

Nu behöver vi en person som kan ta plats mitt i teknikrevolutionen. Du är en starkt kreativ person som gillar att entusiasmera andra. Du har ett öppet sinnelag, och du älskar att kullkasta gamla sanningar. Du kan rentav vara ganska ”färsk”.

Du behöver inte vara en ledare som gått den långa vägen. Det viktiga är att du är en person som brinner för att hela tiden ifrågasätta – särskilt vad du själv lärt dig igår.

Bahnhofs mål är att bygga kommunikations- och molntjänster som går utanför den traditionella operatörsrollen. Det handlar om att gifta ihop nättjänster med molntjänster, automatisera kommunikationen och låta mjukvaran styra tjänsteutvecklingen.

Det här betyder såklart inte att du inte ska kunna ett skvatt om traditionell nätdesign på operatörsnivå. Du har såklart en gedigen teknisk grund som gör dig bekväm i en roll, där du förstår och behärskar de områden, och de kompetenskrav, vi listar i denna annons.

Men din personlighet, ditt driv och din livsluft är förändring, snarare än förvaltning. Du är i den meningen ett slags teknisk konstnär. Pablo Picasso hade utbildning i traditionellt måleri, före han målade nyskapande abstrakt konst.

Du är kort sagt nyfiken och gillar att experimentera med nya och gamla grejor. Du har ett lekfullt och kreativt sinnelag, där du gillar att bygga om saker bara för att se om det funkar, även om nåt går sönder ibland. Du bygger saker hellre än pratar om dem.

Bahnhofs nätgrupp består av ett extremt kompetent gäng, som på många sätt är självgående. Som ledare är du en person som vill vara en del i ett större sammanhang. Du är prestigelös och du har ett jordnära förhållningssätt där vardagen också består av kompromisser. Du gillar både gamla ”rävar”, och kunskapstörstande nykomlingar.

Du ska gilla att inspirera andra, och väcka den nyfikenhet som kan utmana gamla sanningar. Vi jobbar gärna i mindre grupper i projektform, enligt arbetsmodellen ”DevOps”, där innovationer och affärsnytta alltid står i fokus.

Bahnhof är ett starkt ideologiskt drivet företag, och det vill vi ska avspeglas i de tjänster vi erbjuder våra kunder i Sverige - och utomlands. Vi vill revolutionera telekomvärlden genom att erbjuda större valfrihet, och större makt, för användarna över den egna kommunikationen.

Du är den som är med och river den ”kinesiska muren”, och stoppar Donald Trumps ”Cloud Act”. Målet är att bygga prestandatjänster där målet är en fri och oberoende kommunikation, utan blockeringar och filter.

Dina kompetensområden

  • Mycket goda kunskaper inom TCP/IP
  • Du är en Linux-människa.
  • Du har stor vana vid routingprotokoll så som BGP samt OSPF
  • Du har gedigen erfarenhet av något av detta: WAN/LAN teknologier, QoS, Multicast Routing, MPLS, L2/L3VPN, FHRP, IPv6, IPSEC med flera.
  • Du har erfarenhet av att designa och drifta större multivendor nätverk

Plus i kanten om du även kan bocka för något av detta:

  • Erfarenhet av utveckling, kodning och scriptning (gärna Python).
  • Erfarenhet motsvarande CCNP och/eller CCIE.
  • Erfarenhet av automatisering med verktyg som till exempel Ansible, Nornir, Napalm, Netmiko.
  • Drift och design av aktiva WDM-nät
  • Personalansvar (i någon liten form).

Din placering

Stockholm, City

Din ansökan

Skriv redan idag ihop några personliga rader om varför du är rätt person för jobbet – samt ordna ett kortfattat CV med din bakgrund.

Löneanspråk: Ange gärna dina löneanspråk, eller något annat du tycker är kritiskt att föra fram i detta sammanhang.

Sänd ansökan hit: Sänd din ansökan per mejl till jobb@bahnhof.net

Märk din ansökan: Nätchef

När? Sista ansökningsdag – den 11 april 2020 (men vi rekryterar löpande – och om du långt senare råkar googla upp denna annons, kasta in en ansökan ändå).

Fler nyheter från 2020

LEDIG TJÄNST: Systemutvecklare / Nätverksingenjör i Stockholm Publicerad 2020-03-25 Dags att byta jobb? Bahnhof söker B2B-säljare i Stockholm Publicerad 2020-03-17 LEDIG TJÄNST: Drifttekniker - telefoni/UC i Stockholm eller Borlänge Publicerad 2020-03-09 BAHNHOF AVSLÖJAR: PornHubs ägare bakom utpressning av svenska bredbandskunder Publicerad 2020-02-21 LEDIG TJÄNST: Löneadministratör/ekonomiassistent vikariat i Borlänge Publicerad 2020-02-21 Bahnhofs bokslutskommuniké 2019 Publicerad 2020-02-18 Bahnhof vinner pris som ”Årets bredbandsoperatör”! Publicerad 2020-02-17 LEDIG TJÄNST: Kundtjänst - leverans & support i Borlänge Publicerad 2020-02-14 LEDIG TJÄNST: Kundtjänst - leverans & support i Umeå Publicerad 2020-02-14 UTPRESSNINGSÅRET 2019: Det värsta året hittills Publicerad 2020-02-14 LEDIG TJÄNST: Installationstekniker till Bahnhof i Stockholm Publicerad 2020-02-13 LEDIG TJÄNST: Senior nättekniker / Creative Network Technician i Stockholm Publicerad 2020-02-12 LEDIG TJÄNST: Nätchef / Creative Head of Network Design i Stockholm Publicerad 2020-02-12 LEDIG TJÄNST: Ekonomiassistent i Borlänge - vikariat 1,5 år Publicerad 2020-02-05 LEDIG TJÄNST: SIP-tekniker i Sthlm, Gbg, Malmö, Umeå eller Borlänge Publicerad 2020-02-05 NYTT FRÅN EU-DOMSTOLEN: generell datalagring är ett allvarligt brott mot grundläggande mänskliga rättigheter Publicerad 2020-01-17 Bahnhof förlänger acceptfrist i erbjudandet till Elementicas aktieägare till 31/1-2020 Publicerad 2020-01-16 LEDIG TJÄNST: Leveranskoordinator till Bahnhof i Stockholm Publicerad 2020-01-13 LEDIG TJÄNST: Nätverkstekniker - Teknisk leverans i Stockholm Publicerad 2020-01-09 Nytt år - nytt jobb? Bahnhof söker B2B-säljare i Sthlm, Gbg, Malmö och Borlänge Publicerad 2020-01-07