Vi använder cookies. Läs mer om vår syn på sekretess.

Glömt lösenord/kundnummer? Klicka här för att beställa ett nytt!

Snabbare internet än din granne

Villafiber

Sveriges snabbaste internet!

10 000 Mbit/s

499 kr/mån

Bor du i en BRF? Kolla här! >>>

Har du fiber till ditt hus och vill byta upp dig?

Hittar du inte din adress? Använd formuläret nedan så kollar vi närmare på saken.

Ingen gillar väl
att sitta och vänta?

Håll hela familjen uppkopplad, gejma med närmast obefintlig ping, streama hur mycket film som helst och skicka tunga filer helt ohämmat. Vi lovar dig att du aldrig behöver vänta igen.

Sveriges snabbaste bredband för privathushåll

Obegränsad datamängd – streama hämningslöst

Osäker på utrustningen? Vi ger dig råd!

Vårt bästa: 10 000 Mbit/s för 499 kr/mån.
Nästan bäst: 1 000 Mbit/s för 399 kr/mån.

Kontakt: Villafiber

Kontakta oss om du inte hittar din adress, om du vill ha råd och hjälp, eller om du är intresserad av installation av fiber.


499 kr/mån

399 kr/mån

Installation av fiber: så här går det till!1. Kabelstråk i gatan som ska anslutas till fastigheten.

2. Anslutning av fiber från närmaste accesspunkt till tomtgränsen.

3. Indragning i fastigheten via marken eller genom luften, via håltagning i ytterväggen och installation av fibern inomhus. Om befintlig kanalisation redan finns på plats (för teleledningar) används i regel samma lösning för fiberkabeln.

4. Tjänsteaktivering med hjälp av ett nytt datauttag och nödvändig utrustning.

Allmänna villkor för fiberdragning och anslutning till Bahnhof Villafiber

Allmänna villkor för privatabonnemang: Bredband och tilläggstjänster

Villafiber FAQ

Varför ska jag ha fiber?

Det kanske låter överdrivet, men fiber är verkligen framtiden. Via fibern går det att få riktigt snabb och stabil nätförbindelse till internet. Du kan även se på tv och ringa vanliga samtal via fiberkabeln.

Ökar en fiberanslutning värdet på min bostad?

Det är mycket möjligt att det gör det. Att ha tillgång till snabbt och stabilt internet är något som många förväntar sig idag, precis som anslutning till vatten och avlopp. Så du kan se det som en investering i infrastruktur för din fastighet.

Är fiber en långsiktig investering?

Fiberkabeln som vi använder har en närmast obegränsad kapacitet. Begränsningarna ligger i hårdvaran - det vill säga medieomvandlare, router och dator. Så om kapacitetsbehovet har ökat om 10 år behöver du bara byta ut hårdvaran. Du behöver alltså inte byta ut fibern.

Hur kommer fiberkabeln in i fastigheten?

Vi utgår alltid från hur det ser vid just din bostad, för att hitta den bästa lösningen. Det som spelar in är t ex var huset är placerat på tomten och var anslutningspunkten finns för vårt fibernät. Sedan behöver kabeln förstås komma in i huset. Det vanligaste är via en befintlig ingång i fasaden. Finns det ingen lämplig så ingår det i installationen att bereda en ny ingång genom att borra ett hål.

Hur går det till om jag redan har fiber i fastigheten? 

Har du redan fiber i fastigheten och bara vill byta till Bahnhof söker du enkelt på din adress på vår hemsida och lägger en beställning, alternativt ringer  oss på 010-510 60 70.

Vad är en mediaomvandlare?

En fiberkabel skickar information med hjälp av ljussignaler. En mediaomvandlares uppgift är att omvandla ljussignalerna till elektriska signaler så att t ex din dator kan ta emot informationen. Och när din dator skickar elektriska signaler ändrar mediaomvandlaren om det till ljussignaler till fiberkabeln.

Var kommer mediaomvandlaren placeras?

Vid fiberinstallation ser vi till att du får ett fiberjack inne i huset. Själva mediaomvandlaren, eller mediakonvertern som den också kallas, installerar du sedan själv med hjälp av den medföljande guiden. Du får med en två meter lång patchkabel och vi rekommenderar att installera omvandlaren i närheten av fiberjacket. Vill du ha dina enheter mer centralt i hemmet är det bäst att dra en nätverkskabel till önskad plats, detta för att en nätverkskabel inte är lika känslig som en patchkabel.

Kan jag häva beställningen efter att ångerfristen gått ut?

Ja, vid avbeställning av fiberanslutning efter att ångerfristen gått ut fakturerar vi en avgift på 8750 kr inkl. moms.

Vad händer när jag skickat in beställningen?

När du skickat in din beställning kommer vi att kontrollera installationskostnad samt installationstid till just ditt hus. Vi kommer sedan att skicka dig en offert med exakt pris för din fastighet och en planerad leveranstid. I denna offert finns två länkar, en för att godkänna offerten och en för att avböja. När vi fått in ett godkännande på offerten så skickar vi ut en beställningsbekräftelse.

Hur vet jag om ni kan leverera villafiber till min adress?

Genom att söka på din adress i sökfältet längre upp på sidan och skicka en beställning till oss. Om du inte hittar din adress kan du kontakta oss via formuläret här ovan så gör vi en manuell kontroll och återkopplar till dig.

Kan jag dela upp betalningen av installationsavgiften?

Det går bra att dela upp betalningen av installationsavgiften på 12 eller 24 månader.

Min installation är väldigt enkel, kan jag få det billigare?

Nej, priserna för en installation är baserade på de kostnader nätägaren har haft för att etablera sig i området och inte på hur mycket som behöver göras till de olika fastigheterna. Priset är därför detsamma oavsett vad som behöver göras just på din tomt.

Kan jag få ROT-avdrag på installationen?

Nej, vi erbjuder inte ROT-avdrag på installationerna.

Kan jag få TV genom fiberanslutningen?

Ja, med streamingtjänster (C More, Viaplay, HomeTV) kan du se dina favoritfilmer och titta på nyhetssändningar och viktiga fotbollsmatcher i realtid – var som helst, när som helst.

Du kan även beställa IPTV (TV via fiber) genom att kontakta Sappa på 0774-444 744. För att beställa TV-tjänster behöver du vår trådlösa router.

Vilken uppladdningshastighet kan jag få?

Uppladdningshastigheten är alltid densamma som din nedladdningshastighet! Så om du har en bredbandstjänst med hastigheten 1 000 Mbit/s gäller den hastigheten både uppladdning och nedladdning.

Vad är det för skillnad på olika nätverkskablar?

Cat5 (Category 5 cable) = Äldre kabel som klarar max 100 Mbit/s, kan finnas i väldigt gamla fastigheter. Bör bytas ut.

Cat5e = Uppdaterad variant av Cat5 som klarar upp till 1 000 Mbit/s. Förekommer också i äldre fastigheter men är på väg att fasas ut. Vi rekommenderar den inte.

Cat6 = Dagens standardkabel för gigabitanslutningar i upp till 100 meter. Cat6 ska även klara 10 000 Mbit/s (10 Gb/s) men då på en längd som är max 55 meter.

Cat6a = Klarar 10 000 Mbit/s i längder upp till 100 meter. Vi rekommenderar denna som standardkabel.

Cat7 = Ska klara hastigheter över 10 000 Mbit/s men i begränsad längd.

Kommer jag kunna surfa med 10 Gbit/s trådlöst?

I nuläget kan du surfa trådlöst med upp till 1 Gbit/s hastighet eftersom hårdvaran ännu inte har kommit ikapp kapacitetsutvecklingen. Du kan dock få in 10 Gbit/s direkt i datorn med hjälp av nätverkskabel.

Vad behöver jag för att surfa med 10 Gbit/s?

Du kan surfa med 10 Gbit/s om du ansluter din dator direkt till mediaomvandlaren med en nätverkskabel. Förutsättningarna för att det ska fungera är att du har en Cat6- eller Cat6a-kabel, och att du har ett nätverkskort som stödjer 10 Gbit/s.

Kontakt

Telefon: 010-510 60 70
E-post: villafiber@bahnhof.net