Vi använder cookies. Läs mer om vår syn på sekretess.

Glömt lösenord/kundnummer? Klicka här för att beställa ett nytt!

Snabbare internet än din granne

Villafiber

Sveriges snabbaste internet!

10 000 Mbit/s

499 kr/mån

Bor du i en BRF? Kolla här! >>>

Har du fiber till ditt hus och vill byta upp dig?

Hittar du inte din adress? Använd formuläret nedan så kollar vi närmare på saken.

Ingen gillar väl
att sitta och vänta?

Håll hela familjen uppkopplad, gejma med närmast obefintlig ping, streama hur mycket film som helst och skicka tunga filer helt ohämmat. Vi lovar dig att du aldrig behöver vänta igen.

Sveriges snabbaste bredband för privathushåll

Obegränsad datamängd – streama hämningslöst

Osäker på utrustningen? Vi ger dig råd!

Vårt bästa: 10 000 Mbit/s för 499 kr/mån.
Nästan bäst: 1 000 Mbit/s för 399 kr/mån.

Kontakt: Villafiber

Kontakta oss om du inte hittar din adress, om du vill ha råd och hjälp, eller om du är intresserad av installation av fiber.


298 kr/mån i 6 månader, därefter 498 kr/mån

298 kr/mån i 24 månader, därefter 398 kr/mån

Installation av fiber: så här går det till!1. Kabelstråk i gatan som ska anslutas till fastigheten.

2. Anslutning av fiber från närmaste accesspunkt till tomtgränsen.

3. Indragning i fastigheten via marken eller genom luften, via håltagning i ytterväggen och installation av fibern inomhus. Om befintlig kanalisation redan finns på plats (för teleledningar) används i regel samma lösning för fiberkabeln.

4. Tjänsteaktivering med hjälp av ett nytt datauttag och nödvändig utrustning.

Allmänna villkor för fiberdragning och anslutning till Bahnhof Villafiber

Allmänna villkor för privatabonnemang: Bredband och tilläggstjänster

Villafiber FAQ

Varför ska jag ha fiber?

Det kanske låter överdrivet, men fiber är verkligen framtiden. Via fibern går det att få riktigt snabb och stabil nätförbindelse till internet. Du kan även se på tv och ringa vanliga samtal via fiberkabeln.

Ökar en fiberanslutning värdet på min bostad?

Det är mycket möjligt att det gör det. Att ha tillgång till snabbt och stabilt internet är något som många förväntar sig idag, precis som anslutning till vatten och avlopp. Så du kan se det som en investering i infrastruktur för din fastighet.

Är fiber en långsiktig investering?

Fiberkabeln som vi ansluter ditt hus med har en närmast obegränsad kapacitet. Begränsningarna ligger i hårdvaran - det vill säga fiberomvandlaren, routern och datorn. Så om kapacitetsbehovet har ökat om 10 år behöver du bara byta ut hårdvaran. Du behöver alltså inte gräva för ny fiber.

Hur kommer fiberkabeln in i fastigheten?

Vi utgår alltid från hur det ser vid just din bostad, för att hitta den bästa lösningen tillsammans med dig som bor i huset. Det som spelar in är t ex var huset är placerat på tomten och var anslutningspunkten finns för vårt fibernät. Sen behöver kabeln förstås komma in i huset. Det vanligaste är via en ingång i fasaden, och finns det ingen lämplig så ingår det i installationen att bereda en ny ingång.

Hur går det till om jag redan har fiber i fastigheten? 

Om du redan har fiber i fastigheten och helt enkelt bara vill byta till Bahnhof kommer vi skicka en mediaomvandlare, eller mediekonverter som det också kallas, hem till dig.  

Vad är en medieomvandlare?

En fiberkabel skickar information med hjälp av ljussignaler. En mediaomvandlares uppgift är att omvandla ljussignalerna till elektriska signaler så att t ex din dator kan ta emot informationen. Och när din dator skickar elektriska signaler ändrar mediaomvandlaren om det till ljussignaler till fiberkabeln.

Hur långt in i huset kan jag få medieomvandlaren installerad?

Mediaomvandlaren, eller mediekonvertern som den också kallas, brukar placeras vid fiberuttaget eller i närmaste boyta från fiberuttaget.

Vad menar ni med att "kostnaden kan i vissa fall påverkas av specifika förhållanden på tomten"?

Priset kan bli högre om tomten exempelvis har en mur, pool eller liknande.

Kan jag häva beställningen efter att ångerfristen gått ut?

Ja, vid avbeställning av fiberanslutning efter att ångerfristen gått ut fakturerar Bahnhof fastighetsägaren en avgift om 8750 kr inkl. moms.

Vad händer när jag skickat in intresseanmälan?

När du skickat in din intresseanmälan kommer vi att kontrollera installationskostnad samt installationstid till just ditt hus. Därefter kommer vi att skicka ett mejl med den informationen till dig där du bekräftar att du godkänner den. Efter att du godkänt installationskostnaden och leveranstiden kommer en beställningsbekräftelse att skickas till dig och vi går vidare med fiberinstallationen.

Hur vet jag om Bahnhof kan leverera Villafiber till min adress?

Genom att söka på din adress i sökfältet längre upp på sidan och skicka en intresseanmälan till oss. Om du inte hittar din adress kan du kontakta oss via formuläret här ovan, sannolikt kan vi hitta någon form av lösning för dig ändå.

Kan jag dela upp betalningen av installationsavgiften?

Det går bra att dela upp betalningen av installationsavgiften under 12 månader. Mejla oss på villafiber@bahnhof.net så berättar vi mer.

Kan jag få TV genom fiberanslutningen?

Ja, med streamingtjänsten C More kan du se dina favoritfilmer och titta på nyhetssändningar och viktiga fotbollsmatcher i realtid – var som helst, när som helst. C More ger dig ett anpassningsbart kanalutbud helt fritt från reklam på din smartphone, läsplatta, dator eller TV.

Du kan även beställa TV-tjänster genom att kontakta Sappa på 0774-444 744. För att beställa TV-tjänster behöver du vår trådlösa router.

Vilken upplänkshastighet kan jag få?

Upplänkshastigheten är alltid densamma som din nedlänkshastighet! Så om du har en bredbandstjänst med hastigheten 1000 Mbit/s gäller den hastigheten både upplänk och nedlänk.

Vad är det för skillnad på olika nätverkskablar?

Cat5 (Category 5 cable) = Urgammal kabel, klarar max 100 Mbit/s, kan finnas i väldigt gamla fastigheter. Bör ej betraktas som en fornlämning och är bara att rycka bort.

Cat5e = Uppdaterad variant av Cat5 och klarar upp till 1 000 Mbit/s. En variant som är på väg att fasas ut. Vi rekommenderar den inte ens till 1 000 Mbit/s. Förekommer också i äldre fastigheter.

Cat6 = Dagens standardkabel för gigabitanslutningar i upp till 100 meter. Cat6 ska även klara 10 000 Mbit/s (10 Gb/s) men då i en reducerad distans till max 55 meter.

Cat6a = Klarar 10 000 Mbit/s i längder upp till 100 meter. Bahnhof rekommenderar denna som standardkabel.

Cat7 = Ska klara hastigheter över 10 000 Mbit/s men då i reducerad längd.

Kommer jag kunna surfa med 10 Gbit/s trådlöst?

I nuläget kan du surfa trådlöst med upp till 1Gbit/s eftersom hårdvaran ännu inte har kommit ikapp kapacitetsutvecklingen. Du kan dock få in 10 Gbit/s direkt i datorn med hjälp av nätverkskabel. 

Vad behöver jag för att surfa med 10 Gbit/s?

Du kan surfa med 10 Gbit/s om du ansluter din dator till en nätverkskabel. Förutsättningarna för den här anslutningen är att du har en Cat6 eller Cat6a-kabel, och att du har ett nätverkskort som stödjer 10 Gbit/s.

Kontakt

Telefon: 010-510 60 70
E-post: villafiber@bahnhof.net